Bedrijfsuitje 7 Missions
Home       Ontvangers       Coördinaten       Navigeren       Routes/Tracks       Kaarten       Basecamp      
Cursus GPS       Boekje Alles over GPS       Routes DHZ-cursus       Shop       Geocaching       Links      


Het boekje
Alles over GPS


Een GPS-ontvanger is een geweldig hulpmiddel bij het navigeren. Het apparaatje wijst je de weg en geeft informatie over de afstand die je aflegt. Met een GPS kun je niet verdwalen en kom je op plekken waar je anders niet zou zijn geweest. Veel mensen vinden een GPS echter ingewikkeld. Ze hebben moeite met de bediening, waardoor de mogelijkheden van het apparaatje onvoldoende benut worden en dat is jammer. Wij schreven daarom het boekje 'Alles over GPS'.


Alles over GPS - GPS cursus
Leren omgaan met een GPS.


Reacties

'Onmisbaar voor de beginnende GPS-er. Een boekje dat bek nopt en helder de mogelijkheden weergeeft van het GPS-systeem. Makkelijk leesbaar. Duidelijke illustraties. Praktisch.' - Drs. Can Kumru (NBD Biblion - Nederlandse bibliotheken)

'Boekje is ontzettend leuk en leerzaam. Plezier in gebruik van gps neemt zeker toe.' - Dick van Geest

'Alles over GPS is een klein handzaam boekwerkje waarin de werking en het gebruik van GPS-ontvangers wordt uitgelegd. In het boekje wordt vooral veel aandacht besteedt aan praktische zaken om de GPS goed te kunnen gebruiken. Na het doorlezen van dit boek weet je dan ook zeker goed om te gaan met een GPS-ontvanger.' - Raymond Koome (www.hikingsite.nl)

'Ik wil u zeggen dat ik het boekje Alles over GPS zeer informatief en handig vindt.' - Pauline Visser

'Goed boekje.' - D. IJsselstein

'Onlangs heb ik jullie gps en geocaching boekjes gekocht en doorgenomen. Wat een leuke boekjes. Ik ben blij met mijn nieuwe hobby en jullie inleiding daartoe. Veel dank.' - Mirjam Rozenberg

'Hier ben ik heel blij mee. Hartelijk bedankt.' - Nardi

'Ik had het boek van een buurvrouw te leen gekregen en moet zeggen : het is echt heel goed. Dus, ik kijk er naar uit.' - Christel Voet, België6 delen en 51 hoofdstukken
Om Alles over GPS prettig leesbaar te houden, hebben we de informatie verdeeld over 6 delen die weer bestaan uit verschillende hoofdstukken. In elk hoofdstuk vind je theorie en praktische tips hoe je met je GPS moet werken.

In Deel 1 GPS vertellen we wat GPS is, hoe het werkt en wat je er mee kunt. Daarbij besteden we uiteraard ook aandacht aan GPS-ontvangers. Welke er zijn en hoe je ze instelt bijvoorbeeld.


Alles over GPS
Oefenen in de natuur.


In Deel 2 Navigeren met GPS leggen we uit hoe je met een GPS naar een bestemming kunt gaan en hoe je een voorgeprogrammeerde route kunt volgen. Stap voor stap leren we je de belangrijkste begrippen in combinatie met praktijkoefeningen. Als je dit deel doorlopen hebt, weet je alles wat je nodig hebt om zelf met een GPS de wereld te verkennen zonder ooit nog te verdwalen.

In Deel 3 Digitale kaarten geven we een overzicht van de kaarten die je in combinatie met je GPS kunt gebruiken en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste kaart. Uiteraard vertellen we ook hoe je gratis OpenStreetMap-kaarten op je GPS zet.

Alles over GPS - een route en een track
Een route (paarse lijn) en een track (grijze lijn).


In Deel 4 BaseCamp gaan we in op het programma BaseCamp dat je kunt gebruiken om zelf routes te maken en om routes en tracks van je computer naar je GPS te sturen.

In Deel 5 GPS PLUS bespreken we nog een aantal dingen over je GPS-apparaat die zeker handig zijn maar die we niet makkelijk in een van de andere hoofdstukken kwijt konden.


Alles over GPS - Geocaching
Met een GPS kun je ook op jacht gaan naar schatten (geocaching).


In Deel 6 Toepassingen bespreken we tot slot nog een aantal spcifieke toepassingen. In dit deel vind je bijv. informatie over routeplanners op internet, geocaching, wandelen en fietsen van lange-afstandsroutes (Pieterpad, Santiago de Compostella), zelf routes ontwikkelen etc.


Alles over GPS
'Alles over GPS' is een zeer handige gids voor de beginnende GPS-er. Naast infomatie over coördinaten, waypoints, routes, kaarten, BaseCamp, POI's etc., bevat het boekje een Doe-Het-Zelf-cursus. In Alles over GPS vind je alle informatie die je nodig hebt om met een GPS op pad te kunnen. En ook niet meer!!! We hebben het boekje fijn beknopt en overzichtelijk kunnen houden. Aan de hand van duidelijke praktijk-oefeningen kan iedereen met een GPS leren omgaan. Met een GPS en het boekje 'Alles over GPS' wordt wandelen en fietsen nog leuker!

Boekinfo
Titel: Alles over GPS
Uitvoering: Paperback
Formaat: 170x120x12
Pagina's: 128
Uitgever: RAFFEN
Jaar van uitgave: 2017
ISBN: 978-90-813554-5-2
NUR: 483
Vastgestelde boekenprijs: € 14,95


Alles over GPS - Garmin eTrex Touch 25
Een Garmin eTrex Touch (25).


Besproken GS-apparaten
- Garmin eTrex venture, legend en vista
- Garmin eTrex 10, 20, 20x, 30, 30x
- Garmin eTrex Touch 25 en 35
- Garmin GPSMAP 60, 62 en 64
- Garmin Dakota 10 en 20
- Garmin Oregon 450 tot en met 750
- Garmin Montana 610 en 680

En alles wat daarop lijkt.

Het boekje is verkrijgbaar in onze shop.


Reacties (vervolg)

'Leuk boekje, ook mooi uitgevoerd.' - Daan Poels

'Begin februari geef ik een cursus over wandel-fiets-gps. Ik zou graag jullie boekje gebruiken want dat is schitterend. Het boek is het beste boek dat op de markt is om te leren werken met een gps.' - Paul Roelants

'Mijn complimenten met deze uitgave. Het is bijzonder duidelijk en op een verhelderende wijze geschreven en een prima aanvulling op de Garmin handleiding.' - Fred Visser

'Duidelijk en herkenbaar geschreven.' - Monique Veendorp

'Ik heb een ouder exemplaar van jullie boekje uit de bieb gehaald en dat was geweldig.' - A. de Haas

'Wat een leuk boekje! Ik heb er nu al meer van geleerd dan via allerlei internetsites die ik de laatste 3 jaar bezocht.' - Roelie 

  Alles over GPS     
    e-mail: info@raffen.nl - telefoon: 06-3020-3090<!--Begin RAFFEN webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Alles over GPS</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Je bent op de site Alles over GPS. Met deze site willen we je graag enthousiast maken voor het wandelen en fietsen met een GPS. De site bevat alle informatie die je nodig hebt om zelf op pad te kunnen gaan met een GPS. Daarnaast besteden we aandacht aan de achtergronden en de techniek. We denken namelijk dat als je een beetje weet hoe een en ander werkt, je ook beter met je GPS kunt omgaan. De informatie van deze site komt uit het boekje Alles over GPS in 20 pagina's. De dikte van dat boekje geeft aan dat we niet uitputtend ingaan op alle details. Het is niet de bedoeling dat je dagen bezig bent met het bestuderen van de materie. Het is de bedoeling dat je gaat wandelen of fietsen met je GPS. <p> Trefwoorden: GPS geocaching GPS ontvangers wandelen fietsen routes tracks waypoints coordinaten kaartdatum positieformaat GPS