Bedrijfsuitje 7 Missions
Home       Ontvangers       Coördinaten       Navigeren       Routes/Tracks       Kaarten       Basecamp      
Cursus GPS       Boekje Alles over GPS       Routes DHZ-cursus       Shop       Geocaching       Links      


BaseCamp

BaseCamp is een computerprogramma waarmee je thuis achter de PC wandelingen en fietstochten kunt voorbereiden. Je kunt op een kaart waypoints markeren, routes en tracks uitstippelen, die routes en tracks in je GPS zetten, tracks uit je GPS halen, die tracks bewerken en op je PC opslaan etc. Het programma is gratis. En er is zowel een PC- als een Mac-versie.


Alles over GPS - Een OpenFietsMap-kaart in BaseCamp
Een OpenFietsMap-kaart in BaseCamp.


MapSource
BaseCamp is min of meer de opvolger van MapSource. Dat is ook een 'mapping program' van Garmin en lange tijd zeer populair. Het wordt echter niet meer ondersteund door Garmin.BaseCamp downloaden
BaseCamp kun je downloaden van de Garmin-site (www.garmin.com. Kies voor Support en voor Software en daarna voor Mapping Programs. Kies uit de lijst met beschikbare software voor BaseCamp. Klik daarna in het volgende scherm op Download. Je kunt het programma vervolgens opslaan (Opslaan) en later vanaf je PC installeren of je kunt het direct openen en installeren (Open). Installeren is verder een kwestie van het volgen van de aanwijzingen van het installatieprogramma.Alles over GPS - BaseCamp icoontjes

Icoontjes voor het maken van nieuwe waypoints, nieuwe routes en nieuwe tracks / sporen.


Functies van BaseCamp
Met BaseCamp kun je heel erg veel. Je kunt waypoints creŰren, routes uitzetten en tracks maken. Die punten, routes e.d. kun je vervolgens naar je GPS sturen. Andersom kun je gegevens van je GPS naar de PC halen (in BaseCamp). Die kun je daarna bekijken, aanpassen en bewaren op je PC (om ze daarna bijv. op internet te kunnen zetten).

In ons boekje Alles over GPS kun je precies lezen hoe BaseCamp werkt. ook bevat het een Doe-Het-Zelf-cursus BaseCamp, zodat je zonder moeite met het programma kunt leren werken.
MapInstall
Met BaseCamp kun je ook kaarten naar een GPS sturen. Tenminste... Eigenlijk start BaseCamp het programma MapInstall. Dat programma wordt samen met BaseCamp geleverd en ge´nstalleerd.


Alles over GPS

Een kaart installeren met MapInstall.


Het installeren van een kaart is min of meer het volgen van het programma:
  1. In het eerste scherm kun je aangeven naar welk toestel de kaart moet worden gestuurd.
  2. In het tweede scherm kun je aangeven wat er precies (welke kaartbladen) op je GPS moet worden geïnstalleerd.
  3. In het derde scherm moet je je keuze nog een keer bevestigen, waarna de geselecteerde kaartbladen worden geïnstalleerd.
 

  Alles over GPS     
    e-mail: info@raffen.nl - telefoon: 06-3020-3090<!--Begin RAFFEN webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Alles over GPS</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Je bent op de site Alles over GPS. Met deze site willen we je graag enthousiast maken voor het wandelen en fietsen met een GPS. De site bevat alle informatie die je nodig hebt om zelf op pad te kunnen gaan met een GPS. Daarnaast besteden we aandacht aan de achtergronden en de techniek. We denken namelijk dat als je een beetje weet hoe een en ander werkt, je ook beter met je GPS kunt omgaan. De informatie van deze site komt uit het boekje Alles over GPS in 20 pagina's. De dikte van dat boekje geeft aan dat we niet uitputtend ingaan op alle details. Het is niet de bedoeling dat je dagen bezig bent met het bestuderen van de materie. Het is de bedoeling dat je gaat wandelen of fietsen met je GPS. <p> Trefwoorden: GPS geocaching GPS ontvangers wandelen fietsen routes tracks waypoints coordinaten kaartdatum positieformaat GPS